Μπορούν οι χυμοί να καλύψουν μέρος των ημερήσιων αναγκών μας σε υγρά;
Αν και το νερό αποτελεί το καλύτερο ενυδατικό μέσο για τον οργανισμό, κάθε ποτήρι χυμού συνεισφέρει στην ημερήσια πρόσληψη υγρών και κατά συνέπεια στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού χαρίζοντάς του παράλληλα την τόνωση και την ενέργεια που καθημερινά έχει ανάγκη.

 

Περιέχουν οι συσκευασμένοι χυμοί συντηρητικά;
Κανένα προϊόν χυμού της Coca-Cola Tρία Έψιλον Ελλάδος δεν περιέχει συντηρητικά, γεγονός που επισημαίνεται σε όλες τις συσκευασίες. Η διατήρηση όλων των προϊόντων της Amita μέχρι την ημερομηνία λήξης τους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο παρασκευής και συσκευασίας τους, κατά τη διάρκεια των οποίων τηρούνται οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.

 

Περιέχουν οι χυμοί με γλυκιά γεύση πρόσθετη ζάχαρη;
Οι χυμοί στους οποίους υπάρχει η επισήμανση "χωρίς προσθήκη ζάχαρης" περιλαμβάνουν τους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα που περιέχουν από τη φύση τους τα φρούτα, χωρίς να έχει προστεθεί σε αυτούς επιπλέον ζάχαρη.

 

Κάθε χυμός που χαρακτηρίζεται ως "συμπυκνωμένος φυσικός χυμός" περιέχει
ζάχαρη;

Όταν διαβάζουμε στη συσκευασία ενός χυμού ότι προέρχεται από "συμπυκνωμένο φυσικό χυμό" δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να το συγχέουμε με τους "σακχαρούχους συμπυκνωμένους χυμούς", που για να καταναλωθούν απαιτούν αραίωση. Ο συμπυκνωμένος χυμός που χρησιμοποιείται στην παρασκευή των χυμών μας είναι απλά χυμός φρούτων από τον οποίο έχει αφαιρεθεί μέρος των υγρών του.

 

Τι σημαίνει η φράση "χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με φυσικά σάκχαρα φρούτων";
Οι χυμοί στους οποίους υπάρχει η επισήμανση "χωρίς προσθήκη ζάχαρης δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν οι χυμοί, προέρχονται από τα σάκχαρα που έχουν από τη φύση τους τα φρούτα.

 

Είναι οι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων κατάλληλοι για τα παιδιά;
Σύμφωνα με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής οι συσκευασμένοι χυμοί κατατάσσονται στην ίδια θέση με τα φρούτα. Συγκεκριμένα, ένα ποτήρι χυμού Αmita καλύπτει μία από τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Είναι οι χυμοί μακράς διάρκειας που διατίθενται στα ράφια των super market ισάξιοι με τους μικρής διάρκειας που διατίθενται στο ψυγείο;
Η μόνη διαφορά των χυμών μικρής διάρκειας από τους χυμούς μακράς διάρκειας είναι ότι εγκυτιώνονται σε διαφορετικές συνθήκες αποστείρωσης (που έχουν ως επακόλουθο τη μικρή διάρκεια ζωής τους).

 

Μπορούν οι διαβητικοί να καταναλώνουν συσκευασμένους χυμούς φρούτων;
Οι πλέον σύγχρονες συστάσεις για τα άτομα με διαβήτη δεν απαγορεύουν την κατανάλωση χυμών φρούτων αλλά συστήνουν τη σωστή κατανομή των υδατανθράκων μέσα στη μέρα. Πιο συγκεκριμένα, για τα διαβητικά άτομα ένα φρούτο μπορεί να αντικατασταθεί από μισό ποτήρι χυμού.

 

Οι συσκευασμένοι χυμοί προέρχονται από "παγοκολόνες";
Ο όρος "παγοκολόνα" είναι αδόκιμος και χρησιμοποιείται για να χαρακτηριστούν οι συμπυκνωμένοι χυμοί φρούτων που διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να παραμείνουν αναλλοίωτοι κατά τη μεταφορά τους. Η Amita προμηθεύεται χυμούς φρούτων από αναγνωρισμένες εταιρίες του εξωτερικού ή προμηθευτές του εσωτερικού κάτω από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, βάσει των συστημάτων HACCP και ΙSO.

 

Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των χυμών προέρχονται αποκλειστικά από το εξωτερικό;
Οι χυμοί ροδάκινου και βερίκοκου που χρησιμοποιούνται είναι 100% ελληνικοί, ενώ ο χυμός πορτοκαλιού καλύπτεται σε ποσοστό 50% από την ελληνική παραγωγή.

 

Προκαλούν οι συσκευασμένοι χυμοί παχυσαρκία;
Τα νεότερα επιστημονικά συμπεράσματα επισημαίνουν ότι η κατανάλωση χυμών φρούτων δεν σχετίζεται με την παχυσαρκία ούτε καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών.