Προστασία Τροφίμων

Το motto της Tetra Pak «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ» περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας - από τους προμηθευτές μέχριτους πελάτες, τη διανομή, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές και την κοινωνία. Προστατεύει τα τρόφιμα στις χάρτινες συσκευασίες και παράλληλα βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό ξεκινάει με το ανανεώσιμο υλικό που χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό των χάρτινων συσκευασιών της - τις ίνες ξύλου.


Η χάρτινη συσκευασία Tetra Pak με την ασηπτική τεχνολογία απάντησε στις ανάγκες των εταιρειών παραγωγής τροφίμων-ποτών και περισσότερο των ίδιων των καταναλωτών που σήμερα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη θρεπτική αξία ενός προϊόντος και την ποιότητά του.


  • Προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες. Oι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak αποτελούνται από πολλαπλά στρώματα, όπου το καθένα έχει το δικό του ρόλο στην προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι το φως, η υγρασία, το οξυγόνο και οι μικροοργανισμοί.
  • Η γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος διατηρούνται αναλλοίωτα χωρίς την ανάγκη συντηρητικών.
  • Ασηπτική τεχνολογία, μία απο τις καινοτομίες της Tetra Pak, είναι εξαιρετικά σημαντική στην προστασία του προϊόντος, καθώς διασφαλίζει πως κανένα επιβλαβές στοιχείο δεν έρχεται σε επαφή με το προϊόν ή τη συσκευασία τη στιγμή που συσκευάζεται. Αυτό συμβαίνει γιατί σε όλη την αλυσίδα παραγωγής το τρόφιμο, η συσκευασία και οι μηχανές δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα που συσκευάζονται σε ασηπτικές χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak δεν έχουν την ανάγκη συντηρητικών.
  • Ποικιλία & Ευκολία. Οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak διατίθενται σε πολλά σχέδια και μεγέθη για το γάλα, τους χυμούς, τα προϊόντα ντομάτας, το κρασί κ.α και παράλληλα προσφέρουν στους καταναλωτές ευκολία στο άνοιγμα και στη χρήση, καθώς και στην αποθήκευση και μεταφορά τους.